K prvenství chyběl jediný gól

V sobotu 16.8.2014 se na našem stadionu uskutečnil již 5. ročník Memoriálu Vladimíra Poteckého. Tentokrát za účasti mužstev Kralup 1901 B, Neuměřic, týmu FC Barceroma a samozřejmě domácí ŽELVY. Hned na úvod museli organizátoři změnit hrací plán, neboť celek Kralup 1901 B si od 17 hodin domluvil přátelské utkání, a proto chtěl odehrát všechny tři své zápasy jako první. Hrálo se systémem každý s každým 2x20 minut v jedné skupině. Výkop byl ve 13:00 a všechna utkání skvěle odřídila dvojice rozhodčích Patrik Sandev a Jakub Prodl z Kladna.

FK Kralupy 1901 B - FC Barceroma 5:0 (3:0)

V prvním mači měla navrch rezerva Kralup, která v 6. minutě nejprve nastřelila tyčku a o minutu později se zásluhou Dalibora Dobiáše dostala do vedení - 1:0. Ve 12. minutě byl právě Dobiáš faulován ve vápně a penaltu bez problémů proměnil Filip Kejř - 2:0. První dvacetiminutovku pak svým sólem uzavřel Martin Kolmistr, který mířil přesně pod horní tyčku - 3:0. Kralupy pokračovaly v demolici svého soupeře i ve druhé půli, ve 22. minutě napřáhl z dálky Filip Kejř a Barceroma kapitulovala počtvrté - 4:0. Největší šanci hostů v tomto utkání zastavila ve 24. minutě levá tyč domácí svatyně. Konečnou podobu výsledku dala 32. minuta, kdy pokutový kop chladnokrevně proměnil kralupský brankář Václav Šour - 5:0. Tým FC Barceroma však dnes ještě zdaleka neřekl poslední slovo.

rozhodčí - P. Sandev

 

Sokol Olovnice - FK Kralupy 1901 B 1:0 (0:0)

I druhý duel proti domácí ŽELVĚ rozehrály Kralupy lépe, v 5. minutě byl opět ve vápně sražen Dobiáš a pískala se penalta. K exekuci se postavil sám faulovaný hráč s číslem 33, ale náš golman Jaroslav Prosický se vyznamenal, když jeho pokus tygřím skokem zlikvidoval. Vítězný gól padl ve 25. minutě, kdy přiklepnutí Radka Bednára využil MÍRA VACOVSKÝ a přiřknul nám tak první tři body do tabulky pravdy - 1:0. Náš tým ale klidně mohl zvítězit i vyšším rozdílem, to by ovšem naši hráči nesměli zahazovat jednu tutovku za druhou, i tak se ovšem start povedl na výbornou. Posledních deset minut si zahrál i trenér Honza Buchta, který několikrát provětral obranu hostů.

rozhodčí - P. Sandev

 
FK Kralupy 1901 B - Sokol Neuměřice 0:1 (0:0)

Třetí zápas ovlivnily zejména dva faktory. Prvním byl hustý déšť, který se vytrvale snášel na olovnický pažit, druhým pak fakt, že celek Kralup hrál třetí utkání za sebou, tudíž mu místy docházely i síly. Hosté z Neuměřic toho využili ve 21. minutě, kdy se Tomáš Jaroš dostal ze strany až do zakončení a jesličkami prostřelil kralupského brankáře Šoura - 0:1. Tato branka sice hostům přinesla tři body, ale po hříchu byla na dnešním Memoriálu jediná, kterou nakonec zaznamenali. V Neuměřických barvách už také nastoupil i Pavel Raušer, který do tohoto klubu zamířil právě od nás a to na roční hostování.       

rozhodčí - J. Prodl

 

Sokol Olovnice - FC Barceroma 2:5 (1:2)

Do druhé poloviny tohoto turnaje jsme bohužel vstoupili vysokou porážkou. Ale pěkně popořadě. V 11. minutě nacentroval z pravé strany Vojta Karlovský a RADEK BEDNÁR nás hlavou poslal do vedení - 1:0. Hosté hned vzápětí odpověděli, prosadil se David Durdoň - 1:1. Dvě minuty před koncem prvního dějství pak opět David Durdoň strhnul vedení na stranu hostů - 1:2. Druhý poločas byl z naší strany sérií nepřesností a hrubých chyb v obraně, které Barceroma tvrdě trestala. Hlavním strůjcem její výhry byl muž s modrým šátkem na hlavě David Durdoň, který nejprve ve 25. minutě dovršil hattrick - 1:3 a poté nezjištně vybídl ke skórování našeho bývalého hráče Viktora Stojku - 1:4. I přes krásné sólo RADKA BEDNÁRA, který tak zaznamenal svou druhou dnešní branku - 2:4, jsme nakonec podlehli Barceromě o tři góly, na konečných 2:5 totiž upravil Erik Durdoň.

rozhodčí - J. Prodl

 

Sokol Neuměřice - FC Barceroma 0:2 (0:1)

V pátém utkání se nám naposledy představil tým FC Barceromy, který porazil i Neuměřice a důrazně se tak přihlásil o prvenství na tomto Memoriálu. A aby toho nebylo málo, byl u toho opět David Durdoň, který celý zápas orámoval svými dvěmi brankami. Tu první vsítil hlavou ve 13. minutě, kdy zůstal zcela nekrytý na zadní tyči - 0:1. Druhou a celkově již pátou! na tomto turnaji pak zaznamenal tři minuty před koncem, to se pro změnu trefil levou nohou přesně pod klacek - 0:2. Proto není divu, že se tento player stal s pěti góly také nejlepším střelcem 5. ročníku Memoriálu Vladimíra Poteckého.

rozhodčí - P. Sandev

 

Sokol Olovnice - Sokol Neuměřice 2:0 (1:0)

Poslední zápas dnešního dne byl svým způsobem i generálkou na 1. KOLO - III. třídy skupiny B, které je na programu za týden 23.8.2014 od 17 hodin, kdy náš tým zajíždí ke svému prvnímu utkání právě do sousedních Neuměřic. Rozhodně přijeďte všichni fandit! Navzdory faktu, že oběma týmům chyběli někteří klíčoví hráči, nám útočník Milan Bláha, záložník František Novák a brankář Josef Novák, hostům pak střelec František Líman, záložník Jakub Macák, stoper Roman Novotný, přesto byla cítit a znát atmosféra velkého derby. V 10. minutě nás po přihrávce Bedniče poslal do vedení MÍRA VACOVSKÝ, který sám před bránou nemohl nedat - 1:0. Hosté zlobili jen ojediněle, a tak jsme ve 34. minutě přidali i druhou branku. Zaznamenal ji MARTIN VYMĚTALÍK, který se neohroženě vydal do souboje s neuměřickým golmanem Pavlem Černým a byl úspěšnější - 2:0. Nutno podotknout, že 99% hráčů by tento souboj vypustilo, zatímco náš řízný bek ukázal své zkušenosti s tvrdou, avšak čistou hrou. Někteří mladší hráči v našem týmu by si z něj v některých soubojích měli vzít příklad a neztrácet balony až příliš zadarmo. Tímto výsledkem také tento mač skončil a k celkovému prvenství nám tak nakonec chyběl jen jediný gól... Vítězem se stal tým FC Barceroma. Gratulujeme! 

rozhodčí - J. Prodl

 

ŽELVA NA MEMORIÁLU nastoupila v sestavě: Jaroslav PROSICKÝ - Petr VESELÝ (Patrik ŠEVČÍK), Jan PERGLER, Vítězslav OCÁSEK, Martin VYMĚTALÍK - Vojtěch KARLOVSKÝ (Ondřej SUCHÁNEK), Jiří BERTA, Pavel PIVARČI, Jaroslav BERTA (Jan BUCHTA) - Matěj VORLÍČEK (Miroslav VACOVSKÝ), Radek BEDNÁR

Trenéři: Milan Buchta a Jan Buchta

 
TABULKA
 
  POŘADÍ, TÝMY        BODY        SKÓRE
1. FC BARCEROMA 6 b 7:7

2.

SOKOL OLOVNICE

6 b

5:5

3. FK KRALUPY 1901 B 3 b 5:2
4. SOKOL NEUMĚŘICE 3 b 1:4