Memoriál V. Bušila - tak jsme první no a co!

První červencový víkend se náš A tým zúčastnil 37. ročníku Memoriálu Václava Bušila v Neuměřicích. Po sobotní výhře 7:2 nad domácími Neuměřicemi jsme v neděli dokázali skolit i st. gardu Slovanu Velvary (3:2) a zaslouženě si tak odvážíme pohár pro vítěze! 

st. garda Slovan Velvary - Sokol Tursko 8:0 (5:0)

Úvodní sobotní utkání bylo od začátku do konce v režii vítěze posledních dvou ročníků neuměřického memoriálu - st. gardy Slovanu Velvary, která už po půl hodině hry vedla spíše hokejovým výsledkem 5:0 (Moravec hattrick, Pekárek, Mucha). Zkraje druhého poločasu zaznamenali hosté své jediné dvě vyložené brankové příležitosti v celém duelu, ale hráč číslo 12 ve 48. i 53. minutě orazítkoval pouze břevno domácí brány. Následně dovršil hattrick i druhý velvarský forward Michal Pekárek a skóre pak na konečných 8:0 uzavřel pro diváky hrající Marek Mucha.

       

Sokol Neuměřice - Sokol Olovnice 2:7 (1:2)

17. P. Putz

43. O. Suchánek

52. F. Novák

63. V. Buchta

66. P. Putz

72. J. Pergler

85. M. Nídr

Do derby jsme vstoupili aktivněji, v 6. minutě střele Dominika Cvrčka příliš nescházelo, ale jako první skórovali domácí, když se ve 13. minutě s přispěním velké dávky štěstí prosadil Miroslav Jaroš starší. Čtyři minuty poté však bylo vyrovnáno, náš odchovanec Petr Putz se dokázal nejrychleji orientovat na malém prostoru a z druhého doteku uklidil levačkou míč přesně k tyči - 1:1. Ještě v první půli jsme dokázali vsítit i vedoucí branku, ve 43. minutě ji zaznamenal Ondřej Suchánek, který špičkou kopačky posunul míč pod padajícím gólmanem Zeleným - 1:2. Zatímco první poločas byl na šance vyrovnaný, ve druhém začínáme mít herně a záhy i střelecky navrch. Kvarteto rychlých branek v rozmezí 52. a 72. minuty nás prakticky poslalo do finále a utkání se pak už jen dohrávalo. V 52. minutě se s přispěním domácího záložníka prosadil František Novák, po něm v 63. minutě Vojtěch Buchta z rohového kopu, následovala přesná hlavička Petra Putze po centru z pravé strany a přidal se i Jan Pergler, ten dával střelou pod břevno v 72. minutě už na - 1:6! V 78. minutě korekci skóre zařídil z pokutového kopu neuměřický Stanislav Nedvěd, ale poslední slovo měl Martin Nídr, který při svém postupu na bránu z 85. minuty přelstil domácího gólmana jesličkami. Suma sumárum - 2:7 a finále bylo doma. 

SESTAVA SOBOTA - střídání hokejově

 

1 - Ševčík Patrik

 

2 - Veselý Petr

12 - Vymětalík Martin "C"

6 - Ocásek Vítězslav

 8 - Karlovský Vojtěch

15 - Cvrček Dominik

3 - Novák František

5 - Putz Petr

11 - Buchta Vojtěch

 

 

13 - Pergler Jan

10 - Suchánek Ondřej

 

 

Náhradníci: 14 - Nídr Martin, 9 - Karala Richard, 4 - Listík Antonín, 7 - Vosmík Jaroslav

 

Trenéři: Buchta Milan, Suchánek Marek

 

 

O 3. MÍSTO

Sokol Neuměřice - Sokol Tursko 0:5 (0:1)

V utkání o bronz si domácí chuť spravit nedokázali. V prvním poločase se ve 29. minutě dokázal chytře uvolnit hostující hráč číslo 12 a s pomocí levé tyče poslal své barvy do vedení. Ve druhém dějství se k němu přidali i další jeho spoluhráči a po brankách ze 47., 65., 68. a 71. minuty (střelci branek hráči číslo 7, 15, 13 a 8) skončil i nedělní duel pro pořádající oddíl domácích vysokým brankovým rozdílem, debaklem - tentokrát 0:5.    

 
 
FINÁLE

st. garda Slovan Velvary - Sokol Olovnice 2:3 (2:1)

24. M. Nídr

55. F. Novák

76. P. Putz

Nedělní finálový zápas byl důstojným vyvrcholením celého Memoriálu i našeho turnajově nejlepšího výkonu z posledních pár let. Nechyběly v něm emoce, góly, šance, pěkné akce, šarvátky, ale hlavně parádní hra, kterou hráči obou mužstev všem přítomným divákům předvedli. Do vedení nás poslal ve 24. minutě Martin Nídr střelou na zadní tyč, soupeř kontroval ze dvou totožných vzdušných akcích, které ve 27. a 39. minutě zakončil hlavou Jan Pfleger - 2:1 v půli. Tenhle MEMORIÁL ovšem patřil nám a naši hráči to po obrátce dokázali vyjádřit i gólově. V 55. minutě nejprve František Novák z trestňáku - tak jak to umí snad jen on vyrovnal na - 2:2. Následovaly šance Dominika Cvrčka, Richarda Karaly a Petra Putze, ale brankář Prosický si s nima dokázal s menšími či většími problémy poradit. Na druhé straně hřiště ohrožoval naši bránu zejména Pekárek, ale gól by nám dnes nedal asi ani do prázdné vzhledem k šancím, které dokázal v tomto duelu nedat. Finále rozhodla akce ze 76. minuty při níž Márty šel do souboje s hostujícím brankářem, který vyhrál a Petr Putz pak mohl dávat do odkryté brány - 3:2. I tak to byly nervy až do konce, ale po neskutečně dlouhých PATNÁCTI letech jsme dokázali neuměřický Memoriál Václava Bušila zase vyhrát - teprve popáté (1986, 1988, 1998, 2002 a 2017)! Celkem bylo během dvou dnů k vidění 27 BRANEK. Díky moc všem borci za supr víkend! Velvary se neporáží každý den a sedm gólů domácím jsme snad dali podruhé v historii vzájemných střetnutí. DÍKY ŽELVA!      

SESTAVA NEDĚLE - střídání hokejově
 

 

1 - Ševčík Patrik

 

2 - Veselý Petr

12 - Vymětalík Martin "C"

6 - Ocásek Vítězslav

 8 - Karlovský Vojtěch

 

15 - Cvrček Dominik

3 - Novák František

5 - Putz Petr

13 - Pergler Jan

 

 

10 - Suchánek Ondřej

14 - Nídr Martin

 

 

Náhradníci: 11 - Buchta Vojtěch, 9 - Karala Richard, 7 - Vosmík Jaroslav

 

 

Trenéři: Buchta Milan, Suchánek Marek