Třetí flek na MEMORIÁLU zůstal za očekáváním

V sobotu 17. srpna 2013 se v našem svatostánku konal již čtvrtý ročník Memoriálu Vladimíra Poteckého. Předchozí tři ročníky naše ŽELVA vyhrála, a tak bylo otázkou, jak si povede dnes. Spolu s námi se turnaje zúčastnily tyto celky - SK Slatina, Slavoj Zvoleněves a FK Kralupy 1901 "B". Hrálo se 2x20 minut, každý s každým a všechny zápasy odřídila dvojice zkušených arbitrů - Staník, Stádník.

 

Sokol Olovnice - SK Slatina 0:1 (0:0)

V prvním utkání byl naším soupeřem celek SK Slatiny, který nás před dvěma týdny na svém turnaji porazil 2:1, a tak jsme mu dnes měli co vracet. První poločas se hrál spíše na náhodu, navíc celek ze Slatiny přicestoval jen v deseti, a proto se více hrálo právě na jeho polovině. Naše střelecké pokusy však mířily jen do středu branky hostů, kde pokaždé stál jen připravený brankář, tudíž půle skončila smírně. Na začátku té druhé Slatina z ojedinělé šance vsítila branku, TOMÁŠ BAUER mířil přesně pod břevno - 0:1. Poté se hosté, už v jedenácti, uchýlili k bránění jednogólového náskoku a náš tým musel dobývat. Všechny naše šance přišly nazmar, proto jsme po prvním mači museli sklopit hlavu.

 

FK Kralupy 1901 "B" - Slavoj Zvoleněves 2:1 (1:0)

Druhé utkání svedlo dohromady béčko Kralup a mužstvo Slavoje Zvoleněves, nebo spíše zvoleněveský dorost, protože A tým Zvoleněvse hraje zítra přípravný zápas proti Zichovci, a tak měly dnes mladé pušky přednost. Skóre otevřely Kralupy, v 6. minutě se krásně uvolnil DALIBOR DOBIÁŠ, udělal kličku gólmanovi a zavěsil - 1:0. Zvoleněves odpověděla ve 23. minutě, FILIP KRYL vymíchal dva bránící protihráče a prudkou střelou doprostřed brány dorovnal stav - 1:1. Ruzuzlení přišlo v poslední minutě, Kaučuk zahrával rohový kop, míč se dostal až k úplně neobsazenému MARTINOVI KOLMISTROVI a ten rozhodl - 2:1.

 

Sokol Olovnice - FK Kralupy 1901 "B" 1:3 (1:1)

Následovalo druhé utkání v podání našeho celku, tentokrát proti rezervě Kralup. Do tohoto zápasu zasáhl už i Pavel Raušer a bylo to znát. Jako první však udeřili hosté, to když TOMÁŠ FELIX doklepl kulatý nesmysl do sítě - 0:1. Pak to konečně přišlo, v 16. minutě vyslal Franta Novák do úniku MÁRU HORVÁTA a ten krásným obloučkem vyrovnal - 1:1. Nakonec to však na první body nestačilo, ve 28. minutě to byl opět TOMÁŠ FELIX, který podél brankáře dal na 1:2 pro hosty. V závěru jsme pak zkusili hru vabank a hosté toho využili i potřetí. Nařízenou penaltu za faul ve vápně proměnil LUBOŠ ČERNÝ - 1:3.

16. Mára Horvát 1:1

 

Slavoj Zvoleněves - SK Slatina 6:3 (2:1)

Gólově nejbohatší zápas mohlo zhruba 50 diváků na našem stadiónu vidět ve čtvrtém utkání. Padlo v něm nakonec devět fíků. V 7. minutě načal brankový účet FILIP KRYL střelou k tyči, za dvě minuty se k němu přidal i DANIEL ČONKA - 2:0. Slatina toho v první půli moc nepředvedla, přesto snížila. Vlastní branku si dal VÍTĚZSLAV OCÁSEK. Pak přišel asi nejzajímavější poločas celého turnaje, Ve 27. minutě dorážka ONDRY HOLUBA a Slavoj se dostal do dvoubrankového vedení. To však netrvalo dlouho. Slatina během pěti minut dorovnala. Postarali se o to LÁDA SCHÖNFELDER a MILOŠ JANEČEK - 3:3. Misky vah Mládí x Zkušenost pak na svou stranu nakonec přavážilo MLÁDÍ. Nejprve FRANTA HOLUB po rohovém kopu, následně MAREK RADOŠÍNSKÝ po individuální akci a la Messi a nakonec znovu i FILIP KRYL. Suma sumárum 6:3 a devět banánů.

 

Sokol Olovnice - Slavoj Zvoleněves 2:0 (1:0)

Předposlední zápas MEMORIÁLU, to byl souboj mezi námi a mladými puškami ze Zvoleněvse. V 6. minutě nás dostal šmudlou do vedení PAVEL RAUŠER, přihrávku mu adresoval Franta Novák. Hosté měli v nohách předchozí mač, a tak první půli hrozili jen sporadicky. Nás bylo naopak plné hřiště, ale zahozené šance raději nepočítat. Ve druhém poločase pak přišla parádička par excelence, JIRKA BERTA vymetl z pětadvaceti metrů levou šibenici Prosického branky a uzavřel účet utkání na konečných 2:0.

6. Pavel Raušer 1:0

30. Jiří Berta 2:0

 

 

SK Slatina - FK Kralupy 1901 "B" 0:3 (0:2)

Rezerva Kralup předvedla kvalitní výkon i ve svém posledním zápase na turnaji a bez ztráty kytičky tak ovládla IV. ročník našeho MEMORIÁLU. Ve 4. minutě Slatinu načal LUBOŠ ČERNÝ střelou z velkého vápna - 0:1. Následovala krásná akce, na jejímž konci stál ZDENĚK KŘEMEŇÁK. Ve druhém poločase pak skóre tohoto mače i celého turnaje dovršil ROMAN POLÁK. Celkově tak na turnaji bylo k vidění 22 BRANEK, což je solidní 3,5 branky na zápas. Druhé skončilo běhavé mládí Slavoje Zvoleněves, bronzový byl náš mančaft - ŽELVA a bramborová byla SK Slatina, i když nutno dodat, že všechny tři celky nasbíraly tři body, a tak o konečném pořadí rozhodovalo jen SKÓRE! Nejlepším střelcem se stal hráč Slavoje Zvoleněves FILIP KRYL se třemi zásahy. Nejlepší brankáře i obranu měli borci rezervy Kralup. Nejstaršího hráče pak ve svých řadách měla SK Slatina, jednalo se o JAROSLAVA SCHÖNFELDERA, kterému letos je 65 let. A nakonec Nejlepšího hráče turnaje podle našeho soudu jsme měli ve svých řadách my, MÁRA HORVÁT se ukázal ve výborném světle, a proto jasný palec nahoru borče!

 

1. FK Kralupy 1901 "B"    9   8:2

2. Slavoj Zvoleněves        3   7:7

3. Sokol Olovnice             3   3:4

4. SK Slatina                      3   4:9

 

Olovnice nastoupila v sestavě: Josef Novák - Petr Veselý, Jan Kinter, František Novák "C", František Listík - Jaroslav Berta (Jiří Kopolovič), Jiří Berta, Miroslav Vacovský (Vojtěch Buchta), Jan Pergler (Pavel Pivarči) - Pavel Raušer (Tomáš Horčička), Mára Horvát (Jan Hroneš)

Trenéři: Milan Buchta a Jan Buchta

Rozhodčí: Staník a Stádník