Turnaj mužů v naší režii

Za velmi horkého počasí se odehrál v sobotu 23.6. 2012 od 10:00 turnaj na počest 80. výročí založení klubu Sokola Olovnice. Zúčastnila se ho mužstva: Slavoje Zvoleněves, Čechie Kralupy a samozřejmě nesměl chybět domácí celek. Turnaj se hrál způsobem každý s každým dvakrát. Hrací doba byla 2x25 minut a všechny zápasy rozhodoval ostřílený soudce Milan Bláha.

 

K prvnímu zápasu nastoupila Olovnice proti Čechii Kralupy a zápas jasně ovládl domácí mančaft, který hostům uštědřil první výprask dne výsledkem 6:0. Za domácí stříleli v 7. minutě k tyči Tomáš Sedlmayer, ve 20. hlavou Honza Novák, poté po úniku v 27. Honza Buchta, následně se přidal kanonýr Petr Putz střelou levou nohou zpoza vápna, kterého napodobili ještě v 36. minutě brejkem Ondra Suchánek a ve 41. Franta Novák hlavičkou.

Sestava Olovnice: Karel Tureček "C" - Petr Putz, Jan Kinter, Martin Nídr, Jan Pergler - Miroslav Vacovský (David Vacovský), František Novák, Petr Solár, Jan Novák (Tomáš Horčička) - Tomáš Sedlmayer (Ondřej Suchánek), Pavel Šulc (Jan Buchta)

 

Ve druhém zápase se nám představila mužstva Čechie Kralupy a Slavoje Zvoleněves a v zápase dominovali mladíci v týmu Zvoleněvse, kteří vyhráli poměrem 5:0. Výhru zařídili v 10. minutě Patrik Valer, v 12. Ondra Holub, 25., 27. a 30. Kuba Porazil.   

 

Třetí zápas obstaralo derby mezi Olovnicí a Zvoleněvsí a z těsné výhry 1:0 se nakonec radovali domácí zásluhou gólu z 36. minuty, kdy Honza Buchta nadvakrát překonal Petra Maška. Velké loženky doslova zazdil po dorážce domácí Ondra Suchánek, který z malého vápna trefil pouze tyčku a při úniku nechal vyniknout golmana hostů, který jeho střelu k tyči vyrazil na roh. V další šanci pohořel se svým lobem také Pavel Šulc, který včas neseřídil svá mířidla.

Sestava Olovnice: Karel Tureček "C" - Petr Putz, Jan Kinter, Martin Nídr, Jan Pergler - Miroslav Vacovský (David Vacovský), František Novák, Petr Solár, Jan Novák (Tomáš Horčička) - Tomáš Sedlmayer (Ondřej Suchánek), Pavel Šulc (Jan Buchta)

 

Ke čtvrtému zápasu nastoupili podruhé týmy Olovnice a Čechie Kralupy a opět to skončilo pro hosty velkým fiaskem. Tentokrát odešli poraženi v poměru 8:2. Nejvíce branek zaznamenal v tomto zápase Tomáš Sedlmayer, který se po přihrávkách svých spoluhráčů prosadil hned čtyřikrát a to v 1., 6., 30. a 38. minutě. K němu se přidali také Honza Buchta v minutě 25., po individuální akci Martin Nídr v minutě 29., poté šťastnou střelou David Vacovský v minutě 44. a skóre uzavřel v 50. minutě exsparťanský Petr Putz krásnou střelou k tyči. Za hosty skórovali ve 3. minutě Spejchal a v 36. minutě vypůjčený hráč z Olovnice Patrik Ševčík. 

Sestava Olovnice: Karel Tureček "C" (Jan Buchta) - Petr Putz, Jan Kinter (Radek Vacovský), Martin Nídr (Ondřej Suchánek), Jan Pergler - Miroslav Vacovský (David Vacovský), František Novák (Tomáš Horčička), Petr Solár, Jan Novák - Tomáš Sedlmayer, Jan Buchta

 

V pátém zápase si to rozdali Zvoleněves a Čechie Kralupy a opět se radovalo mužstvo Zvoleněvse, které vyhrálo ještě vyšším rozdílem než v prvním utkání, tentorkát 7:1. Za vítěze skórovali: v 5. minutě Patrik Valer, v 11. Pavel Raušer, v 13., 37., 39. a 41. Ondra Holub a v 45. Daniel Čonka. Za poražené korigoval Spejchal v 38. minutě. 

 

Poslední zápas a také první porážku na turnaji domácím přinesl opětovný souboj mezi mužstvy Olovnice a Zvoleněvsí. První poločas skončil za smírného stavu, když se domácí ujali vedení 1:0 po trefě Tomáše Horčičky, na kterou vzápětí odpověděl v 10. minutě Patrik Valer. Utkání rozsekla 35. minuta a vítězný gól hostujícího snajpra Kuby Porazila na 1:2. Jelikož oba celky dosáhli devíti bodů, musel rozhodnout penaltový rozstřel. Za domácí proměnili postupně Franta Novák, Petr Putz, Martin Nídr, Honza Pergler i Míra Vacovský. Za hosty proměnili Patrik Valer, Matěj Keizlar, Kuba Porazil a Pavel Raušer. Jediným neúspěšným střelcem byl Daniel Čonka, kterého vychytal domácí trenér a debutant na postu brankáře Radek Vacovský a přisoudil tak celkovou výhru na turnaji domácím borcům, kteří následně vyhráli i v ovedností soutěži o uzené sele.

Sestava Olovnice: Radek Vacovský - Petr Putz, Martin Nídr, Jan Novák, Jan Pergler - Miroslav Vacovský, David Vacovský, František Novák "C", Tomáš Horčička - Jan Buchta, Tomáš Sedlmayer

 

Soupiska Olovnice: 2 - Jan Kinter, 3 - František Novák, 4 - Pavel Šulc, 5 - Jan Novák, 6 - Tomáš Horčička, 7 - Jan Buchta, 8 - David Vacovský, 9 - Petr Solár, 10 - Tomáš Sedlmayer, 12 - Martin Nídr, 13 - Jan Pergler, 14 - Ondřej Suchánek, 15 - Petr Putz, 16 - Miroslav Vacovský, 17 - Radek Vacovský, 19 -Karel Tureček "C".

 

Soupiska Slavoj Zvoleněves: 1 - Petr Mašek, 2 - Ondřej Holub, 3 - Luboš Košťál, 4 -Tomáš Plzák, 5 - Matěj Keizlar, 6 - Filip Calta, 7 - Lukáš Kratochvíl, 8 -Jakub Porazil, 9 - František Holub, 10 - Filip Kryl, 11 - Pavel Raušer, 12 - Daniel Čonka, 13 - Ba Mohuoi, 14 - David Kinter, 15 - Patrik Valer "C". 

 

Bohužel tým Čechie Kralupy soupisku neposkytl!

 

# Tým Z V R P Skóre Body

1.

Sokol Olovnice

4

3

0

1

15:4

9

2. Slavoj Zvoleněves 4 3 0 1 14:3 9
3. Čechie Kralupy 4 0 0 4 3:26 0