Memoriál V. Bušila - ŽELVA skončila čtvrtá

První červencový víkend se náš A - tým zúčastnil 36. ročníku Memoriálu Václava Bušila v Neuměřicích. Po sobotní porážce 3:5 s domácími Neuměřicemi jsme podlehli i v neděli Tursku 1:5 a obsadili jsme čtvrté místo.

st. garda Slovan Velvary - Sokol Tursko 6:2 (4:1)

V zahajovacím utkání měla od začátku navrch velvarská garda, která si hned po pár vteřinách hry také vypracovala i první tutovku, ale ligová posila domácích Moravec mladší byl úspěšný až ve 2. minutě z dorážky - 1:0. Hosté hrozili hlavně ze standardek a jedna z nich jim vyšla v 9. minutě, když si na dlouhý míč do vápna naskočil František Klouda a brankář byl bez šance - 1:1. Ve 24. minutě se po individuální akci prosadil znovu rychlík Moravec a v minutě 35. pak doklepnul kulatý nesmysl do sítě David Vedral - 3:1. Po něm se ještě do přestávky prosadil po chybě hostujícího gólmana Josef Herberstein a druhé dějství se tak odehrávalo bez nervů. Zkušení mazáci si tak mimo BAGA se soupeřem dopřáli i další dvě branky, v 54. minutě se mezi střelce zapsal Martin Simík a po něm ještě z pokutového kopu i Roman Nádherný. Z turských řad se dal vyzdvihnout výkon Františka Kloudy, který byl nakonec autorem i druhé sobotní branky svého týmu na tomto Memoriálu, když snižoval pěknou ranou na 5:2, ale loňští vítězové si zasloužený postup do finále vzít nenechali.

      

Sokol Neuměřice - Sokol Olovnice 5:3 (2:1)

19. V. Ocásek

60. M. Vacovský

71. M. Vacovský

 

Úvod zápasu proti domácím jsme zaspali a ve 3. minutě poprvé inkasujeme, když souhru do prázdné brány zakončil Tomáš Jaroš - 1:0. V 7. minutě se v první naší ložence ocitnul David Koblenc, ale jeho pokusu chyběla přesnost, stejně jako neuměřickému Jarošovi staršímu v 11. minutě. Zkraje 19. minuty vyrovnáváme na 1:1, hlavou míč usměrnil za brankáře Černého Víťa Ocásek. Ve 30. minutě však opět prohráváme, když jsme vydláždili dálnici k naší bráně Límanovi a ten se nemýlil - 2:1. I přesto se do šaten mohlo odcházet za smírného stavu, to by ovšem ve 34. minutě nesměl Ondra Suchánek nechat vyniknout domácího strážce brány Pavla Černého, který vytlačil míč konečky prstů na rohový kop a podržel tak svůj tým. I po výměně stran soupeři dopřáváme v našem pokutovém území až příliš volného prostoru, v 50. minutě hlavičkuje naštěstí František Líman mimo, ale o dvě minuty později po zbytečně vyrobené penaltě, kterou proměňuje Jiří Baloun prohráváme už - 3:1. Po hodině hry konečně začínáme soupeře tlačit, nejdříve pálí těsně vedle Vorlíček, poté dáváme kontaktní branku na 3:2, když Váca uklízí balón po odražené střele přesně k tyči. V 64. minutě po rodinné spolupráci otec se synem zvyšuje hlavičkou neuměřické vedení Míra Jaroš mladší, ale v 71. minutě podniká rychlý výpad Ondra Suchánek a po dvojitých jesličkách domácím obráncům vybízí ke skórování do prázdné kasy Míru Vacovského, který tak zaznamenává vůbec poprvé v olovnických barvách dva fíky za jedno utkání - 4:3. Naši snahu o vyrovnání přibrzdil moment ze 77. minuty, kdy po vzájemné potyčce byli vyloučeni domácí František Líman a náš Honza Pergl. Ze závěrečného tlaku jsme už nic nevytěžili a naopak při hře vabank dal razítko na postup domácích do finále Míra Jaroš starší - 5:3.          

SESTAVA - střídání hokejově

 

19 - Ševčík Patrik

 

4 - Ouřada Miroslav

3 - Novák František

7 - Listík Antonín

 15 - Vymětalík Martin "C"

16 - Koblenc David

6 - Ocásek Vítězslav

12 - Vorlíček Matěj

5 - Ocásek Michal 

 

 

14 - Karlovský Vojtěch

13 - Pergler Jan

 

 

Náhradníci: 10 - Suchánek Ondřej, 9 - Vacovský Miroslav, 8 - Vosmík Jaroslav, 11 - Salač Josef, 

2 - Klepek Dominik 

 

 

Trenér: Buchta Milan

 

O 3. MÍSTO

Sokol Olovnice - Sokol Tursko 1:5 (1:3)

41. M. Vacovský (PK)

 

Nedělní souboj o třetí flek měl být vyrovanou bitvou dvou celků hrající čtvrté třídy, ale hosté z Turska byli fotbalovější, důraznější a hlavně dávali i góly. Ten první ve 13. minutě z pokutového kopu nařízeného za ruku ve vápně, penaltu proměnil Jaroslav Kalcovský. Ve 22. minutě už to bylo po brance Tomáše Charváta o dvě branky, a když jsme nechali ve 40. minutě na levé straně volného znovu Kalcovského, tak skóre narostlo už na 0:3. Pak se naskytla příležitost zahrávat penaltu i nám a Míra Vacovský snížil na poločasových - 1:3. Ze druhé půle však stojí za zmínku pouze utěšená rána Franty Nováka nad bránu a také moment z 56. minuty, kdy uviděl ČK od rozhodčího Stádníka Martin Vymětalík, během dvou dnů jsme tak dostali víc červených karet (2), než za poslední dva roky v soutěžních utkáních dohromady. Po hattricku Kalcovského a gólu Pavla Majera jsme nakonec tedy prohráli 1:5.

SESTAVA - střídání hokejově

 

19 - Ševčík Patrik

 

2 - Veselý Petr

3 - Novák František

13 - Pergler Jan

 4 - Ouřada Miroslav

 

5 - Ocásek Michal

6 - Ocásek Vítězslav

12 - Vorlíček Matěj

16 - Koblenc David 

 

 

10 - Suchánek Ondřej

15 - Vymětalík Martin "C"

 

 

Náhradníci: 14 - Karlovský Vojtěch, 9 - Vacovský Miroslav, 8 - Vosmík Jaroslav, 11 - Salač Josef, 

7 - Cvrček Dominik 

 

 

Trenér: Buchta Milan

 

FINÁLE

Sokol Neuměřice - st. garda Slovan Velvary 3:10 (0:5)

Finále nabídlo první branku v 10. minutě, když se za ostřílené borce prosadil Marek Mucha - 0:1. Domácí mohli odpovědět Mírou Jarošem starším, ale ve 12. minutě jeho hlavičku zastavila tyč. Ve 24. minutě navýšil vedení Velvar po úniku Moravec mladší, a když i nadále neuměříčtí zahazovali své šance, brzy se dostavil další trest. Ve 35. minutě skóroval tečovanou střelou David Vedral, ve 38. minutě si dali domácí dokonce vlastence a sumář první půle uzavřel s noblesou hrající Marek Mucha - 0:5. I ve druhém poločase hosté dál sázeli branky, v 54. minutě Michal Pekárek a po něm v 61. minutě z dorážky Daniel Mašek - 0:7. Alespoň posledních třicet minut hry dokázali pořadatelé držet se svým protivníkem gólový krok, když brankový účet v tomto úseku hry byl 3:3 (za domácí František Líman, Míra Jaroš mladší a René Srb). První místo, i celý Memoriál, tak suverénním způsobem start - cíl ovládla stejně jako vloni st. garda Slovanu Velvary. Celkem tedy diváci viděli 35 GÓLŮ!

Rozhodčí: Stádník