V pokutových kopech Želva kralovala

Na Velikonoční neděli si v Olovnici fotbaloví příznivci přišli opravdu na své. Na programu totiž byly hned dva mistrovské duely domácí Želvy. Nejdříve se od 14:30 představili naši Žáci, kteří při svém premiérovém jarním vystoupení hostili druhý SK Zichovec. Při pohledu na tabulku byli hosté jednoznačným favoritem, v našem mužstvu se však přes zimu změnilo mnohé. Mezi nejzásadnější změny patřila zejména výměna trenérů, Ivana Cvrčka nahradili bratři, srdcaři Marek a Ondřej Suchánkovi. Spolu s nimi přišli do mančaftu na dvouleté hostování také dvojčata Kateřina a Vojtěch Frenclovi z mužstva FC Mělník a do konce června pak i Josef Dušek z Junioru Kralupy. Dnešní mač jsme rozjeli skvěle, ve 14. minutě posadil Pepa Dušek balon od rohového praporku přesně na hlavu Vojty Frencla a vedli jsme - 1:0. Uběhly dvě minuty a opět gól z rohu. Tentokrát se s tím Pepa nepáral a zkusil to přímo na bránu, na zadní tyči míč do sítě doklepla Káťa Frenclová - 2:0. Zichovec do konce prvního poločasu už jen zkorigoval výsledek zásluhou dorážky Ondřeje Rubeše - 2:1. Ve druhém dějství byli hosté fotbalovější a skóre dvěma brankami překlopili na svou stranu. Konečnou podobu výsledku dal náš útočník Vojta Frencl, který střelou do šibenice upravil na 3:3 a došlo tedy dnes poprvé na pokutové kopy. Jako první jsme kopali my. Vojta Frencl dal, hosté neproměnili. Pepa Dušek ve druhé sérii trefil jen tyčku a Zichovec dorovnal. Třetí část načla Káťa Frenclová a proměnila, hosté též - 2:2. Pak si vzal balon Filip Novák, napálil však jen břevno, zichoveckého borce ovšem vychytal náš golman Petr Tuček. Rozhodlo se nakonec až v pátém pokračování tohoto příběhu, kapitán Jakub Ryčl svůj pokus proměnil, zatímco hostující forward překopl bránu a bod navíc za vítězství 3-2 na penalty a celkem tedy 4:3, připadl nám. Díky hoši!

Od pěti hodin se v našem svatostánku ukázal také náš A - tým. Po dvou venkovních duelech jsme hráli konečně doma. Naším soupeřem byl Sokol Knovíz a do utkání jsme vtrhli jako uragán. Ve 2. minutě vyslal Pavel Raušer do úniku Radka Bednára a ten nás střelou k levé tyči poslal do vedení - 1:0. Po čtvrt hodině hry pak náš kanonýr Milan Bláha roztleskal celý stadion, to když z 25 m trefil skákající balon přesně do pravého horního kouta hostující svatyně, tohle by nechytil ani David Copperfield skřížený s chobotnicí - 2:0. Když pak po dvaceti minutách trefil svým pokusem jeden z hostujících hráčů jen rohový praporek, asi nikdo by si nevsadil na to, že tu Knovíz dnes získá nějaký ten bod. Ve 33. minutě však hosté z první střely na kasu snížili - 2:1. A sedm minut nato přišlo i vyrovnání, když hostující Libor Pazdera hlavičkoval v našem pokutovém území trestuhodně sám - 2:2. První poločas skončil tedy smírně, a to navzdory hezkým střeleckým pokusům Bláhy i Ocáska v samotném závěru půle. Poločas číslo dva pak ovlivnilo vynucené střídání Radka Bednára, který kvůli nemoci už nemohl dále pokračovat ve hře. I bez něj jsme však mohli rozhodnout. V 76. minutě krásnou střelu snajpra Bláhy zastavila spojnice břevna a tyče. Necelých pět minut před koncem se z trestného kopu neprosadil ani Franta Novák, proti byla pro změnu pravá tyč, a proto zápas dospěl až do penalt. První penaltu proměnil kapitán Novák k levé tyči, hostující borec následně selhal. Ve druhé části Pavel Raušer poslal kulatý nesmysl vysoko nad bránu a Knovíz dorovnala účty. Rozhodnutí padlo ve třetí sérii, Jirka Berta suveréně proměnil, zatímco kapitána hostů Radka Dudu vychytal Pepa Novák a bod navíc tedy připadl nám. Spokojenost však v naší kabině rozhodně nevládla, neboť každá ztráta bodů může být v boji o postup klíčová. Další utkání sehrajeme příští neděli 27.4.2014 od 17:00, kdy nás čeká zápas jara na půdě Sokola Smečno. Žáci hrají o den dříve v 10:15 v Hostouni. Přijeďte fandit. ŽELVA jedem!

 

Sokol Olovnice - Sokol Knovíz 3:2 np (2:2)

2. R. Bednár

15. M. Bláha

90. Jir. Berta (rozhodující PK)

 

ŽK: 68. P. Raušer

 

ŽELVA nastoupila v sestavě: Josef NOVÁK - František LISTÍK (46. Patrik ŠEVČÍK), František NOVÁK "C", Vítězslav OCÁSEK, Martin VYMĚTALÍK - Jaroslav BERTA (75. Vojtěch BUCHTA), Pavel PIVARČI, Pavel RAUŠER, Jiří BERTA - Radek BEDNÁR (65. Miroslav VACOVSKÝ), Milan BLÁHA

Trenéři: Milan Buchta a Jan Buchta

Rozhodčí: Masopust