Želva vydřela výhru na obou frontách

Ve čtvrtém kole mistrovských soutěží na Kladensku prokázaly obě naše ŽELVY bojovného ducha a po dramatických koncovkách nakonec obě zvítězily. Dnešní deštivé fotbalové odpoledne na našem stadionu nejdříve načali naši Žáci, kteří přivítali nováčka Okresního přeboru starších žáků, tým SK Zlonice. První poločas to byla paráda a po dorážce Filipa Nováka a individuální akci Jakuba Ryčla se šlo do kabin za stavu 2:0. Druhou půli však soupeř skóre po našich hrubých chybách třemi zásahy otočil, a tak jsme nakonec byli všichni moc rádi, když pět minut před koncem Kuba Ryčl přesnou střelou k tyči srovnal na konečných 3:3. Došlo tedy na pokutové kopy. Při prvním pokusu oba střelci selhali a nechali vyniknout brankáře. Rozuzlení tedy přišlo až v dalších dvou sériích, ve kterých naši borci Filip Novák a Kuba Holub zachovali chladnou hlavu a bezpečně proměnili, zatímco zlonické borce vychytal Petr Tuček a přiřkl nám tak druhý "vítězný" bod do tabulky pravdy - 4:3 np.

Pět minut po páté hodině rozehrál svůj zápas také náš A tým. Ten přivítal béčko Otvovic, které stejně jako náš mančaft dosud ještě nepoznalo hořkost porážky. První šanci si v 10. minutě vypracoval Milan Bláha, který se zbavil svého strážce, pálil však o chloupek vedle. Dlouho ho to však mrzet nemuselo. Za šest minut jsme totiž dostali příležitost rozehrávat zajímavou standartní situaci. Její exekuce se chopil Jirka Berta, který milimetrově našel ve vápně hlavu Milana Bláhy a bylo to - 1:0. Vedení nám však nevydželo dlouho. V 19. minutě jsme propadli na půlce hřiště a hosté z Otvovic nemilosrdně trestali, na konci akce stál osamocený áčkař Michal Koval, který dorovnal skóre na 1:1. Utekli další tři minuty a Milan Bláha nastřelil pravou tyč hostující brány. Pak se ke slovu dostali pro změnu hosté, Honza Kinter fauloval těsně za velkým vápnem, ale slibnou standartku otvovičtí nedokázali zužitkovat. Ve 31. minutě zkoušel své střelecké štěstí z přímého volného kopu ze třiceti metrů Martin Nídr, ale brankář jeho jedovatou střelu k tyči zlikvidoval. Do konce první půle pak stojí za zmínku ještě střídání Tomáše Horčičky, kterého nahradil agilní Pavel Raušer a bylo to znát. Na začátku druhého poločasu ukázal něco ze své čarovné zahrádky Jirka Berta, skvěle načasovaným pasem od rohového praporku našel tentokrát hlavu Martina Nídra, který tak splnil svou normu "gól na zápas" a poslal nás do vedení - 2:1. Od tohoto okamžiku se začalo na hřišti jiskřit a zanedlouho začaly padat také žluté kartónky. Našim borcům se během pěti minut podařilo vyfasovat hned tři! V 78. minutě se na hřiště místo Jaroslava Berty dostal Vojtěch Buchta, pro kterého to byla za A mužstvo soutěžní premiéra. Největší vzruch přineslo posledních pět minut. Začalo silně pršet, hosté se snažili vyrovnat a Honza Kinter si jako první mohl předčasně vyzkoušet, jestli ve sprchách teče teplá. V 87. minutě byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen a v příštím utkání nám tak bude s největší pravděpodobností v obranných řadách chybět. I bez něho na hřišti jsme to však v posledních pár minutách zvládli a vyválčili tak cennou výhru 2:1 nad velmi houževnatým soupeřem. V dalším kole zajíždíme do Knovíze, kde nás čeká pořádná šichta. Výkop je v neděli 22.9.2013 v 16:30. Přijeďte fandit. Borci jedem!

 

Sokol Olovnice - SK Otvovice B 2:1 (1:1)

16. M. Bláha

52. M. Nídr

 

ŽK: 23. J. Kinter, 61. T. Sedlmayer, 62. Jar. Berta, 65. M. Bláha (viz A tým - soupiska - ŽK)
ČK: 87. J. Kinter

 

ŽELVA nastoupila v sestavě: Josef Novák - Jan Pergler, Jan Kinter, František Novák "C", Martin Vymětalík - Tomáš Sedlmayer, Jaroslav Berta (78. Vojtěch Buchta), Jiří Berta, Martin Nídr - Tomáš Horčička (33. Pavel Raušer), Milan Bláha

Trenéři: Milan Buchta a Jan Buchta

Rozhodčí: P. Kindl