Dobří "holubi" se vracejí

Start fotbalového jara klepe na dveře a naše A - mužstvo již třetím rokem pokračuje v přebudování a omlazení kádru. Běheme této doby opustili naše barvy takoví playeři jako Karel Tureček ml., Petr Solár, Pavel Šulc, Miroslav Tůma, Martin Tureček a další hráči, bez kterých si mnozí nedokázali představit základní sestavu. Nahradila je mladá krev a podle slov trenéra Milana Buchty, se nyní nemusí 5 let nijak zasahovat do týmu. Zároveň ale podotknul, že výrazné omlazení mělo za následek i to, že se sestoupilo do IV. třídy a také že se nyní pohybuje náš mančaft ve spodních příčkách tabulky ve III. třídě. Ovšem je to jen otázka času, než si to všechno sedne a kluci si na sebe zvyknou, dodal. 

 

Tímto plynule přejdeme k příchodům během zimní pauzy. První posilou se stal Michal Vorlíček, jenž působil v dresu Sokola Olovnice od roku 2000 dlouhých 7 let, poté přestoupil do Viktorie PTZ - Nelahozeves. Žákovská léta strávil v Kralupech, na Kaučuku a nyní přestoupil zpět k nám. Syn slavnějšího Jirky Vorlíčka si zahraje po boku svého bratra, Matěje, a sám se vyjádřil ke svému návratu takto: "Olovnice je můj druhý rodný klub, který mě naučil dospělý fotbal. Hrál jsem tam už od 15 let a zároveň jsem si zahrál asi dvě sezóny s tátou, což je pro mě hodně cenné. Můj táta dokázal v Olovnici hodně a alespoň z poloviny chci udělat pro Olovnici to, co udělal táta. Jsem "kralupák" ale srdcem fotbalovým jsem a vždy budu "olovničák". Pokud zdraví bude sloužit, tak budu hrát v OLOVNICI", blíže popsal. Doufáme, že Michal bude dobrá náhrada za Milana Bláhu, ikdyž jak každý ví, ten se nahradit nedá.

Druhou posilou je další navrátilec, obránce Vladislav Pokorný, který se k nám vrací po 5 letech. Za 'Želvu' odehrál 2 sezony v žákách a poté zamířil do nedalekých Dolan, kde v dorosteneckém věku hostoval. Nyní se stal součástí výměny na trase Olovnice - Slatina. Zatím bude u nás hostovat do 30.6.2015 právě ze slatinského SK. "Vrátil jsem se do týmu, ve kterém jsem vyrůstal. S většinou hráčů se znám od žáků, do Dolan jsem to měl daleko, ale nezapomínám na ně.  Teď ale hraju v Olovnici a chci jí pomoct k vzestupu tabulkou!", uzavřel. 

 

Co se odchodů týká, tak si jistě všichni všimli, že dlouholetá opora a ikona klubu František Novák ml. hraje už pouze tehdy, kdy je na zápas málo hráčů. To samé platí i o Janu Kinterovi. Dvojčata Ouřadovi budou do konce sezony hostovat v Nové Vsi. Hostování bylo prodlouženo na půl roku i Martinovi Turečkovi do SK Slatina (výměna na trase Olovnice - Slatina). Našim dorostencům byly opět vyřízeny střídavé starty do Zvoleněvsi, či Kralupům.

Ovšem velkým šokem je konec kariéry šutéra a střelce Milana Bláhy, jenž tak trochu v tichosti zmizel z našeho "velkoměsta". Odstěhoval se a tím dal sbohem i svému účinkování v hráčské kariéře. Nejlepší střelec klubové historie se za tu dobu, co oblékal dres Sokola, stal společně s Františkem Novákem ml. největší ikonou nejen našeho klubu ale i okresu. Ve své největší slávě si o něm povídal celý okres a obávala se ho každá soupeřova obrana. Mimo jiné na galavečeru Fotbalu a Futsalu, který se konal na konci února ve Slaném, vyhrál společně s Martinem Cílkem kategorii Nejllepší rozhodčí okresu. Oba shodně dosáhli 50-ti bodů. Polepšil si tak oproti minulému roku, kdy skončil na druhém místě. Je tedy na místě vyseknout panu Milanovi Bláhovi poklonu za to, co pro klub udělal, protože končí největší legenda klubu. 

Ikdyž to přímo mezi odchody nespadá, tak chybět bude i Ondřej Suchánek, jenž nakonec odolal vábení týmů z I. B třídy, ale podrobil se plánované náročné operaci. Ztráta pro tým to bude, což vědí i trenéři A - týmu, ale jeho místo zaujmou jiní, právě třeba 2 nové posily. Tato operace ho vyřadí na dlouhou dobu mimo hru a je tedy otázkou, zda vůbec ještě zasáhne do této sezóny.

 

První mistrovské utkání již příští víkend - neděle 22.3. od 15:00 --- SOKOL OLOVNICE - Sokol Neuměřice. Přijďte fandit!